Обов’язкова фахова навчальна дисципліна «Організація готельного господарства» займає важливе місце в системі підготовки майбутнього фахівця індустрії туризму. Структура дисципліни визначається сучасними вимогами до формування теоретичних і практичних знань з організації готельного господарства. Основою вивчення дисципліни є розкриття сутності гостинності як піклування, здатності об’єктів туризму до забезпечення комфортних умов, належного самопочуття його суб’єктів - подорожуючих - у всіх аспектах цієї гуманістичної, культуротворчої сутності. Наголошується на наявності глибоких традицій гостинності в українській культурі, що є відбитком особливості української ментальності (щирість, привітність, повага до гостя).

Дисципліна «Організація готельного господарства» відповідає сучасним вимогам вищої освіти. Формує загальні та фахові компетентності: здатність діяти соціально відповідально та свідомо; здатність до критичного мислення, аналізу і синтезу; здатність застосовувати знання у практичних ситуаціях; навички міжособистісної взаємодії, навички міжособистісної взаємодії; розуміння сучасних тенденцій і регіональних пріоритетів розвитку туризму в цілому та окремих його форм і видів; розуміння процесів організації туристичних подорожей і комплексного туристичного обслуговування; розуміння принципів, процесів і технологій організації роботи суб’єкта туристичної індустрії та її підсистем.